Wat is de cursus ‘Op zoek naar God’?
‘Op zoek naar God’ is een cursus voor mensen die op zoek zijn naar God of Hem beter willen leren kennen.

Hoe ziet de opbouw van de cursus eruit?
De cursus is opgebouwd uit 12 cursusavonden aangevuld met digitaal lesmateriaal. Dit lesmateriaal wordt voorafgaand aan iedere les opgestuurd zodat de cursist zich thuis kan voorbereiden op de cursusavond.

Hoe ziet een cursusavond eruit?
Geen enkele avond is hetzelfde, behalve dat het om 19.45 uur begint met een kop koffie of thee. De cursusavond begint met een inleiding waar alle cursisten in een grote groep bij elkaar zitten. Soms vertelt een spreker die iets over het thema, we kijken een boeiende video of een persoonlijk dramastuk. De inleiding duurt meestal zo’n 45 minuten. Na de inleiding gaan de cursisten in groepjes uiteen. Ze praten dan in hun eigen kleine groep door over het thema van die avond. De cursusavond is rond 22.00 uur afgelopen.

Hoe zien de groepen er uit?
De groepen worden over het algemeen ingedeeld naar leeftijd en bestaan uit ongeveer 10 cursisten met een cursusleider en -leidster. De afgelopen jaren waren er groepen voor jonge mensen, groepen voor 30-ers, voor 40-ers en voor 50 plussers.  Het is  natuurlijk mogelijk om samen met een andere cursist in een bepaalde groep te willen. Bijvoorbeeld met je echtgenoot of je beste vriend. Dit mag je altijd even aan ons doorgeven.

Voor wie is de cursus?
Voor alle mensen die op zoek zijn naar God en die God beter willen leren kennen. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, gelovig of niet gelovig. Van harte welkom!

Zijn er kosten verbonden aan mijn deelname?
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen en dat geld hier geen invloed op mag hebben. Voor de maaltijden vragen we een kleine vergoeding, maar ook hier geldt dat geld geen reden mag zijn om niet te komen.

Hoe kan ik mij aanmelden?
Je kunt je aanmelden via de website van de Pijler. Klik hier voor het aanmeldformulier.

Staat jouw vraag er niet bij?
Stel je vraag via het contactformulier.